Sök inom

Sökresultat

  1. Utveckla din tungspetskompetens med Smakriksmodellen Aktuellt

    Vad gör man när maten smakar för salt? Hur tillför man mer umami i sin favoriträtt? Och vilka råvaror kompenserar varandra bäst smakmässigt? Det får du reda på genom Smakriksmodellen – ett verktyg i affischformat att sätta på väggen i köket och ta hjälp av när du lagar mat.

  2. Så ska du bete dig när du ser en kändis Aktuellt

    Tänk dig att du strosar runt i Fältöversten och plötsligt ser ett välbekant ansikte. Drömkändisen! Men vad gör du? Att träffa kändisar kan vara jättekul – om det går rätt till. Ifall du är en person som gärna springer fram och ber om en selfie, läs dessa nyckelregler först; så bör du bete dig när du ser en kändis på stan.

  3. Så brygger du godare kaffe hemma – tips från baristan Aktuellt

    Få saker gör en så lycklig som riktigt gott kaffe. Men vad behöver man egentligen tänka på för att lyckas med hemmabrygget? Vi frågade Karl Lindberg, Master Barista på Espresso House Fältöversten.

  4. Månadens råvara: björnbär – tre tips på oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Nu efter sommaren kryper så sakteliga skogens juveler fram ur grönskan och både svampar och bär får det rampljus de förtjänar. Vi på Fältöversten har valt att rikta strålkastaren mot en snabbt växande favorit hos många, nämligen björnbäret. Här kommer tre tips på smaker som passar extra bra till denna söta och hälsosamma råvara.



  5. Nyförlovad? Så hittar du den perfekta vigselringen Aktuellt

    Hur lätt det än känns att säga “ja”, kan det fortfarande vara knepigt att välja ring. Ringen ska både kännas rätt nu och (förhoppningsvis) om flera år. Dessutom finns ofta en ambition att hitta ringar som både du och din partner tycker om. Så hur gör man? Vi frågade experten Kajsa Hederstedt på Hallbergs Guld i Fältöversten om hennes bästa tips till alla som hittat kärleken – men saknar ringen.

  6. Månadens råvara: dill Aktuellt

    Kräftor, potatis och avokado – tre ting som alla blir bättre med dill. Denna fantastiska kryddört har trots sin härkomst från varmare breddgrader blivit en stark del av svensk matkultur.

  7. Så hanterar du din avundsjuka Aktuellt

    Du har nog varit med om det förr. Du – som alltid varit din människas favoritplanta, där i vått och torrt hela vintern – får plötsligt konkurrens av fylliga jordgubbar, väldoftande syréner och krispig dill. Men låt inte svartsjukan gro. Dessa kortlivade romanser slutar nämligen alltid i komposten. Här är tipsen du behöver för att hantera ditt inre hat mot sommarens trendplantor. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.

  8. Faror i sommar: så undviker du dem Aktuellt

    Låt dig inte luras av den uppsluppna känslan som sommarens varma vindar för med sig. Sol, värme och balkonghäng ökar nämligen risken för attacker från din omgivning. Men ingen panik – vi har knepen du behöver för att överleva. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.

  9. Kost och träning: så mår du bättre i sommar Aktuellt

    Semestern är ett utmärkt tillfälle att vila upp sig och bara njuta av att göra ingenting. Men för att behålla spänstigheten och må bra även till hösten finns det några enkla knep du kan göra mellan slappvarven i solen. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.

  10. Så hanterar du dina sociala medier Aktuellt

    Det är svårt att scrolla igenom Instagram, Snappchat eller bloggar utan att mötas av prunkande krukväxter. Har du också funderat på att visa upp dig i sociala medier? Här är några tips på vägen för dig som drömmer om att bli nästa stora influencer-blomma.