Sök inom

Sökresultat

  1. Surt, sött & hett (tre råvare-tips per smak) Aktuellt

    I höst utforskar vi smaker och den här veckan är det dags att lyfta syra, hetta och sötma. Just dessa fungerar extra fint tillsammans och beviset hittar vi bland annat i många asiatiska och sydamerikanska kök. Tänk dig exempelvis hur c…

  2. Halloween-dräkten: do’s and dont’s när du väljer outfit Aktuellt

    Det finns säkert miljoner misstag du kan göra när du väljer utklädnad inför halloweenfesten – och förhoppningsvis minst lika många rätt. Här har vi listat några av dem. Allt ifrån hur du kommer på en rolig outfit med enkla medel till h…

  3. Månadens råvara: Kastanj – tre tips på oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Muntra upp vännerna i höstrusket med ett gäng rostade kastanjer eller lyft din kommande Thanksgiving-middag med en kastanjig kalkon. Här är tre ljuvliga knep för att ta höstens förmodligen läckraste delikatess till nya höjder.

  4. Utveckla din tungspetskompetens med Smakriksmodellen Aktuellt

    Vad gör man när maten smakar för salt? Hur tillför man mer umami i sin favoriträtt? Och vilka råvaror kompenserar varandra bäst smakmässigt? Det får du reda på genom Smakriksmodellen – ett verktyg i affischformat att sätta på väggen i köket och ta hjälp av när du lagar mat.

  5. Så ska du bete dig när du ser en kändis Aktuellt

    Tänk dig att du strosar runt i Fältöversten och plötsligt ser ett välbekant ansikte. Drömkändisen! Men vad gör du? Att träffa kändisar kan vara jättekul – om det går rätt till. Ifall du är en person som gärna springer fram och ber om en selfie, läs dessa nyckelregler först; så bör du bete dig när du ser en kändis på stan.

  6. Så brygger du godare kaffe hemma – tips från baristan Aktuellt

    Få saker gör en så lycklig som riktigt gott kaffe. Men vad behöver man egentligen tänka på för att lyckas med hemmabrygget? Vi frågade Karl Lindberg, Master Barista på Espresso House Fältöversten.

  7. Månadens råvara: björnbär – tre tips på oväntade smakkombinationer Aktuellt

    Nu efter sommaren kryper så sakteliga skogens juveler fram ur grönskan och både svampar och bär får det rampljus de förtjänar. Vi på Fältöversten har valt att rikta strålkastaren mot en snabbt växande favorit hos många, nämligen björnbäret. Här kommer tre tips på smaker som passar extra bra till denna söta och hälsosamma råvara.



  8. Nyförlovad? Så hittar du den perfekta vigselringen Aktuellt

    Hur lätt det än känns att säga “ja”, kan det fortfarande vara knepigt att välja ring. Ringen ska både kännas rätt nu och (förhoppningsvis) om flera år. Dessutom finns ofta en ambition att hitta ringar som både du och din partner tycker om. Så hur gör man? Vi frågade experten Kajsa Hederstedt på Hallbergs Guld i Fältöversten om hennes bästa tips till alla som hittat kärleken – men saknar ringen.

  9. Månadens råvara: dill Aktuellt

    Kräftor, potatis och avokado – tre ting som alla blir bättre med dill. Denna fantastiska kryddört har trots sin härkomst från varmare breddgrader blivit en stark del av svensk matkultur.

  10. Så hanterar du din avundsjuka Aktuellt

    Du har nog varit med om det förr. Du – som alltid varit din människas favoritplanta, där i vått och torrt hela vintern – får plötsligt konkurrens av fylliga jordgubbar, väldoftande syréner och krispig dill. Men låt inte svartsjukan gro. Dessa kortlivade romanser slutar nämligen alltid i komposten. Här är tipsen du behöver för att hantera ditt inre hat mot sommarens trendplantor. Obs! Är du människa? Då kan du sluta läsa nu för den här artikeln riktar sig till krukväxter.