Evenemang och festivaler i Stockholm i sommar

H&M Fältöversten

Sommaren är här och med det kommer en rad spännande evenemang i närheten av Fältöversten. Från musikfestivaler till kulturella firanden – i Stockholm hittar du aktiviteter för alla åldrar och intressen. Här är ett axplock av vad som händer runt Karlaplan i sommar.

Nationaldagsgaloppen på Gärdet

6 juni

Nationaldagen den 6 juni firas bäst med Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Dagen är fylld med spännande aktiviteter, anpassade för både barn och vuxna. Delta i den populära hattparaden, med kända ansikten som Anders Bagge och Ann Wilson som jurymedlemmar. Dessutom kan du njuta av fantastisk livemusik av Mange Schmidt och Klara Hammarström. Men höjdpunkten på dagen är utan tvekan de sju galopptävlingarna, där du kan heja på de snabba och imponerande hästarna.

Rosendal Garden Party

14-16 juni

Musikfestivalen Rosendal Garden Party på Djurgården är kanske sommarens härligaste evenemang. Det blir en helg med god mat och dryck, konst, aktiviteter och inte minst musik från flera världsstjärnor som till exempel M.I.A, Massive Attack, The Cardigans och många fler. En helg du inte vill missa.

STHLM Fields

28 juni till 6 juli

Sommarens bästa konsertkvällar äger rum på Gärdet när STHLM Fields går av stapeln. Under fem kvällar mellan den 28 juni och 6 juli kommer du kunna se artister som The Hives, Molly Sandén och Viagra Boys inta scenen. Ett måste för alla musikälskare i sommar.

Vi som älskar 90-talet och 00-talet

6-7 juli

Ett musikfest för alla nostalgiska 90- och 00-talsälskare där ute! Under två kvällar fylls Gärdet med den allra bästa musiken från 90- och 00-talet. Dansa loss till artister som Haddaway, Lutricia McNeal, E-Type och Markoolio.

Stockholm Pride 2024

29 juli till 3 augusti

Under Prideveckan pågår ett stort antal evenemang runt om i Stockholm. Pride Park, evenemangets hjärta, är beläget på Östermalms IP ett stenkast från Fältöversten. I Pride Park kan du träffa vänner, festa, äta gott och se liveframträdanden. Pride Park är öppet hela veckan och är även slutmålet för paraden den 3 augusti.

Filharmonikerna i det gröna

11 augusti

Den 11 augusti kommer de kungliga filharmonikerna till Gärdet och bjuder in till en fantastisk utomhuskonsert med dirigent och flera kända artister. En älskad tradition som alltid är mycket välbesökt och har flera trevliga inslag som allsång och aktiviteter för barnen.

Parkteatern i Galärparken

I Galärparken på Djurgården kan du se teater, konsert- och dansföreställningar kostnadsfritt hela sommaren, från maj till september. En mysig upplevelse för hela familjen.