Årets trendigaste frisyrer 2024

Hälsa & Skönhet Fältöversten

Nytt år, nytt hår! Inget piggar upp så mycket som en ny frisyr. Frisörerna Cecilia Rosendahl, på salong Hair and Face, och Sofia Andersson, på Salong Max i Fältöversten, guidar till årets trendigaste frisyrer 2024.

En ny frisyr är ett bra sätt att kickstarta det nya året om man är sugen på förändring. Vare sig du vill uppdatera färgen på håret eller önskar en ny klippning så kan våra frisörer i Fältöversten hjälpa dig att hitta rätt.

 

Både Cecilia Rosendahl och Sofia Andersson spår att trenden går mot kortare frisyrer och olika varianter av lugg. Dessutom gör uppklippt hår en ordentlig comeback under 2024.

 

– I år tror vi att luggen tar mer plats och då främst sidbena. Men även en klassisk bob som går att variera på många olika sätt. På längre hår vill man skapa liv med en så kallad ”butterfly”- uppklippning som ramar in ansiktet och skapar volym, säger Cecilia Rosendahl på Hair and Face.

Gamla trender kommer tillbaka

Enligt frisörerna blir 2024 ett år då många gamla trender kommer tillbaka.

 

– I vår kommer vi se kortare frisyrerna träda fram. Luggen blir mer påtaglig, bredare och fräckare. Håraccessoarerna tar plats och smyckar håret, som nu ska framhäva det naturliga fallet tillsammans med ett glansigare hår. Sidbenan kommer tillbaka igen och rakare längder syns mer och mer på catwalken, tillsammans med de imperfekta rörelserna i håret. Det blir ett spännande år för nya och gamla trender som tar plats, säger Sofia Andersson på Salong Max.

Kort hår extra trendigt 2024

Under 2023 var det många som inspirerades av fotomodellen Hailey Biebers korta page, en trend som håller i sig även i år. Genom att experimentera med olika klippningar och stilar kan man skapa en unik och personlig look. Vill du vara extra trendig kan du testa att klippa håret riktigt kort.

– Är man mer modigt lagd så är det ju roligt att testa en kort pixiefrisyr eller leka med luggen och vara modig där, säger Cecilia Rosendahl.

Den korta pagen eller pixie-frisyren passar både rakt och lockigt hår och kan varieras på många olika sätt. Det korta och busiga håret ger en modern och lekfull känsla som är helt rätt i år.

Dirty blonde och bronde

Vill du ändra färgen på håret är mjuka och naturliga nyanser det du ska satsa på under 2024. Under året kommer vi se att blonda hår går åt det mörkare hållet, och att glänsande brunt är helt rätt.

 

– Vi kommer se lite mer enhetliga och naturligare blonda toner. Dessa kallas till exempel dirty blond eller bronde. Det är helt enkelt en inte för ljus och inte för mörk ton. Överlag ska det gå mer åt det naturliga inom färg. Brunt hår får gärna vara i en varmare nyans eller koppartoner. Att håret ska vara riktigt glansigt är en trend som fortfarande håller i sig, säger Cecilia Rosendahl.

Frisörens tips innan du byter frisyr

Innan du bestämmer dig för att göra en drastisk förändring tipsar frisörerna om att tänka igenom beslutet och ta reda på hur mycket jobb frisyren kommer att kräva i form av styling och underhåll.

– Jag tycker det är viktigt att tänka igenom ett stort beslut. Håret är ändå, skulle jag säga, vår viktigaste accessoar som betyder mycket för oss. Rådfråga gärna din frisör som kanske kan hjälpa dig med lite input kring vad som skulle passa just dig bäst, säger Sofia Andersson.