Här är vårens och sommarens stora modetrender 2024

Ljusblått är en stor trendfärg, på till exempel en ljusblå linnekavaj.
Foto: Newhouse

Våren närmar sig med stormsteg och det är kanske dags att uppdatera garderoben med nya och fräscha vårplagg. Tamuna Odzelashvili, butikschef på Newhouse i Fältöversten, guidar till vårens trender.

Linne är ett material som alltid funkar under vår- och sommarmånaderna. De senaste åren har linnetyget verkligen fått ett uppsving, och det är något som håller i sig även kommande säsonger, enligt Tamuna Odzelashvili på Newhouse i Fältöversten.

 

– I årets kollektion har vi en fin fiskbensmönstrad kavaj i linne, som kommer i flera olika färger. Kavajen är konstruerad i vår sömnadsateljé i Borås och är en stor kundfavorit. Till kavajen har vi även en matchande kjol, vilket gör att man kan bära plaggen både för sig och som ett set, säger hon.

Trendiga färger i vår och sommar

Våren och sommaren är pastellernas tid. I år är det framförallt ljusa gula toner, vitt och ljusblått som trendar. I Newhouse vårkollektion finns ett stort utbud av plagg i fräscha vårpasteller.

 

För den som tycker om en neutral bas tipsar Tamuna att addera romantiska detaljer, som exempelvis en feminint skuren blus.

 

– Vi har en väldigt fin romantisk blus i ljusrosa, ljusblått och vitt som matchas snyggt med neutrala färger. Man kan också lyfta en neutral outfit, som exempelvis ett par enkla byxor och en kofta med en fin blommig skjorta. Vi har även fått in fina randiga t-shirts med båtringning som passar i vår, tipsar Tamuna Odzelashvili.

“Quiet luxury” – årets stora trend 2024

En av årets största trender är så kallad “Quiet luxury”, vilket definieras av en nedtonad och enkel, men samtidigt lyxig och elegant stil. Med skjortor, kabelstickade tröjor, basplagg i spännande material och smakfulla accessoarer får du enkelt till stilen.

 

– Jag vill verkligen slå ett slag för satinbyxan. De är väldigt fina i materialet, välsittande, med fin passform och otroligt bekväma. Det handlar mycket om att det ska vara både bekvämt och snyggt så att man känner sig välklädd. Byxan är dressad men man kan tuffa till det lite med fina accessoarer, tipsar Tamuna Odzelashvili.

Blommig blus Newhouse
Blommig blus från Newhouse Foto: Newhouse
Neutrala färger en av sommarens stora trender.
Neutrala färger trendigt i år. Foto: Newhouse

Satsar på långsiktigt mode

På Boråsbaserade familjeföretaget Newhouse designar man mode som ska hålla säsong efter säsong. Vårens kollektion “Weekend getaway” präglas av klassiska färger där preppy möter det feminina, vilket passar perfekt om du vill satsa på “quiet luxury-stilen”.

 

– På Newhouse satsar vi på långsiktigt mode. Vi vill att man ska kunna använda våra plagg under många år och styla dem på flera olika sätt, säger Tamuna Odzelashvili.