ChouChou – Fältöverstens veganska kvarterskrog

I mars öppnar äntligen ChouChou i Fältöversten. Med en stark övertygelse om att god mat kan ha ett lägre klimatavtryck erbjuder Chouchou klassiska rätter lagade på helt växtbaserade ingredienser. Varmt välkommen till Fältöverstens nya kvarterskrog.

Den populära veganska bistron Chouchou öppnade 2021 i handelsplatsen MOOD och drivs av den erfarna krögaren och krogprofilen Robert Hållstrand, tillsammans med matkreatören och kokboksförfattaren Gustav Johansson, som bland annat ligger bakom instagramkontot “Jävligt gott” med över 100 000 följare. Nu öppnar de sin andra restaurang i Fältöversten.

 

– Vi vill visa att du inte behöver välja mellan att äta god och hållbar mat. Hos oss kan du komma och njuta av klassiska rätter och grym service utan att behöva kompromissa med någonting, säger Gustav Johansson.

Vegansk mat på Östermalm

Restaurangen erbjuder en härlig växtbaserad buffé och en à la carte-meny med klassiker som veganska köttbullar med gräddsås, pasta och vegansk toast skagen. Dessutom kommer du att kunna testa den omtalade 3D-konstruerade “oxfilén” som serveras med pommes frites, örtsmör och rödvinssås.

Gustav Johansson och Robert Hållstrand driver ChouChou
Gustav Johansson och Robert Hållstrand
Vegansk toast skagen från ChouChou
Vegansk toast skagen på ChouChou

En barnvänlig restaurang vid Karlaplan

Den familjära stämningen på ChouChou välkomnar gäster i alla åldrar. Restaurangen kommer bland annat att erbjuda ett “after school”-koncept som gör det enkelt att komma förbi med barnen. När helgen närmar sig blir det tacofredag och brunch.

 

– Vi kommer att ha ett stort fokus på familjer, med “after school” och en barnbuffé. Hos oss kan ni komma förbi efter skolan på en pizzaslice, mjukglass och kanske ett glas vin. Eller så kan ni stanna och äta middag. Vi vill erbjuda en kvarterskrog med själ och hjärta, säger Gustav.

 

Tillskottet blir en självklar matdestination vid Karlaplan, att besöka under flera tider på dygnet, som kompletterar det redan breda restaurangutbudet i Fältöversten på ett bra sätt. En nytänkande kvarterskrog där du kan fika, ta ett glas eller äta middag. På ChouChou är alla välkomna, även dina fyrbenta vänner.

 

– Vi ser otroligt mycket fram emot att öppna i Fältan. Till oss kan man komma oavsett om man vill hänga med polarna eller med familjen. Vi vill att alla ska trivas och vi älskar både barn och hundar.