Mitt Fältöversten med Grete Qviberg

Foto: David Thunander

Allt finns i Fältöversten

När Grete Qviberg stiger in på Salong Max i Fältöversten möts hon av glada välkomsthälsningar och frågor om hur hon har haft det sedan sist. Och senast var inte så hemskt längesedan, för Grete Qviberg avslöjar att hon ofta besöker frisersalongen.

 

– Sedan flera år tillbaka kommer jag hit en gång i veckan för att få håret fixat. Dumt nog har jag rekommenderat salongen för alla mina väninnor. Så nu är den så populär att det börjar bli svårt att boka en tid, säger hon och skrattar.

 

Grete Qviberg rör sig hemtamt i Fältöversten och stannar till här och där för att hälsa på gamla vänner och bekanta.

 

– Jag har bott på Östermalm i ungefär 60 år, alltså längre än vad Fältöversten har funnits. Här hittar jag överallt och allt finns. Ibland blir det en fika på Thelins och ibland blir det hamburgare med barnbarnen på Phil’s Burger.

 

När vi ska ta bilden till artikeln märks det att Grete Qviberg har gjort det här förut. Det berömda leendet sitter där det ska och hon spänner blicken i kameraobjektivet. Men så har hon också kommit tvåa i Fröken Sverige, femma i Miss World och rest världen runt som internationellt efterfrågad fotomodell.

 

– Förr blev jag ju fotograferad nästan jämt, så då var det inget konstigt. Men nu känns det lite ovant.

Har du några favoriter i Fältöversten?

– H&M här är riktigt bra. Och jag brukar gå till Telia när jag har problem med mobilen. På julen hittar jag alla julklappar till barnbarnen här. Och nu ska jag gå in på Kjell & Company och köpa ett batteri.