Mitt Fältöversten med Ebba Kleberg von Sydow

Foto: Christopher Hunt

Jag är i Fältöversten var och varannan dag

Ebba Kleberg von Sydow kommer precis ut från Fältöversten när vi möts vid Karlaplanfontänen.

 

– Jag bor tre minuter från Fältan och har ett ärende hit var och varannan dag.

 

Journalisten, influencern och modeexperten har bott i kvarteret sedan hon köpte sin första lägenhet här för över 20 år sedan.

 

– Jag älskar livet som Fältan bidrar med runt Karlaplan. Vi bor nere på Narvavägen och har kontor på Nybrogatan, däremellan korsar jag Fältan och köper med mig en finkaffe från Thelins. Det är min lilla gyllene triangel.

Vilka butiker besöker du oftast?

– Behöver något fixas i sista minuten, som det ofta är med tre barn, löser vi alltid problemet tack vare Fältan. Oavsett om det är en extranyckel som ska göras på Fältöversten sko- och nyckelservice, en present till barnkalaset eller om mina bryn behöver färgas på Rapide Brow & Lash Bar. Nu senast handlade jag skolgrejer till barnen på Akademibokhandeln. Jag får alltid så bra boktips och trevlig hjälp där.

 

När det vankas fredagsmiddag går hon gårna till Sabis delidisk.

 

– Och födelsedagstårtor beställer jag från Thelins, fast jag borde baka själv.

Foto: Christopher Hunt

Du som är stilexpert, vilka är höstens stora trender?

– Den här säsongen ser vi rött i alla dess former – och jag älskar det. Från körsbär till burgundy och läppstiftsrött. Det kommer även mycket bruna skor: boots och snörkängor, i både mocka och läder. Till sist, satsa på ett par glasögon i färg. Jag går till Synoptik i Fältöversten och de är väldigt duktiga. Möt hösten i ett par statementbrillor, personligen är jag sugen på ett par röda, blå eller svarta lackblanka bågar.