Bästa julklappstipsen till barnen

julklapp med dekoration

Nu är det jul igen! Men vad ska tomten ha med sig i år? I Fältöversten hittar du klapparna som alltid går hem hos de små.

Antingen har du fått en detaljerad önskelista med ett överflöd av prylar att bocka av från listan. Eller så står du lite mer handfallen inför vad sjuåringen egentligen vill ha. Det är inte alltid så lätt att träffa rätt när det kommer till barn. Med lite hjälp från experten kommer ditt paket garanterat att göra succé.

Populära leksaker i år

Precis som det mesta går det trender även i leksaker. Hanna Kaijser, butiksansvarig på World of Toys i Fältöversten, ger sina bästa tips på de allra populäraste leksakerna i år.

 

– Squishmallows har varit populärt ett tag men det är något som verkligen håller i sig. Dessutom passar det alla åldrar. Vi som jobbar på World of Toys i Fältan är alla över 18 år, men vi alla har en, säger hon.

 

De mjuka och gulliga gosedjuren finns i flera storlekar och prisklasser och är en bra present till jul. Dessutom finns de, utöver originalutförandet, även som populära karaktärer, till exempel Sonic eller Pokémon.

Leksaker som alla barn gillar

Om du är osäker på vad barnet gillar är säkra kort är ett bra knep för att lyckas med presenterna. Hanna Kaijser tipsar att det finns vissa produkter som de allra flesta barn tycker om.

 

– Jag brukar tipsa om att köpa ett pussel. Speciellt till jul, eftersom man har lite ledighet då. I min familj hade vi det som tradition att lägga pussel tillsammans under julhelgen. I butiken har vi pussel för alla åldrar, från två bitar till flera tusen, säger Hanna Kaijser.

 

Lego är ytterligare en present som brukar uppskattas. Dessutom finns många olika teman så att du kan hitta något specifikt för barnens intressen. Lego finns för alla åldrar, från Duplo för de minsta, till Legosatser som är anpassade för större barn.

– Även om man inte riktigt gillar Lego så finns det olika teman som många gillar, som till exempel djur, eller lite coolare som exempelvis Star Wars. Många barn tycker att det är roligt att de både får bygga ihop det och sedan har en leksak som de kan leka med, säger Hanna Kaijser.

 

Ytterligare en present som är populär under julhelgen är trollerilådor, som också finns för olika åldrar.

 

– Magi är alltid uppskattat. Det är kul att ge som en julklapp, så barnen kan visa upp på kvällen vad de har lärt sig. Vi har jättemånga olika sorters trollerilådor, tipsar Hanna Kaijser.

Årets julklapp 2023

Årets julklapp, sällskapsspelet, är en uppskattad tradition och en klassisk julgåva. Dessutom ger den ett tillfälle för hela familjen att samlas och göra något mysigt tillsammans.

 

– Vi har sällskapspel för alla åldrar. Klassiska spel som Diamanten eller Cluedo är bra julklappar till lite äldre barn. Även om det är en present till barnen så gynnar det ju också hela familjen. Att spela tillsammans är alltid trevligt, säger Hanna Kaijser.

Expertens bästa julklappstips

  • Squishmallows
  • Pyssel – spirogram, loom bands och pysselboxar
  • Lego
  • Pussel och sällskapsspel
  • Gadgets eller småprylar från Buttericks som passar bra i en julkalender.
  • Fotbollskort och Pokémonkort
  • Gabbys dockhus
  • Radiostyrda bilar

Julklappar till barn i Fältöversten

I Fältöversten hittar du även ett stort utbud julklappar på Teknikmagasinet och Akademibokhandeln. På Polarn och Pyret, H&M, Newbie och Lindex finns de finaste mjuka klapparna till alla barn.