Det lackar mot jul – fixa naglarna i Fältöversten

Kom undan julstressen och gör dig riktigt fin inför jul. Att fixa naglarna är både avkopplande och gör det där lilla extra för din jul- och nyårsoutfit. Välkommen att ta en paus på någon av våra nagelsalonger.

December är här och tillställningarna avlöser varandra. Ta hand om dig själv i den hektiska julsäsongen och unna dig den bästa accessoaren av alla, nämligen fina naglar. I Fältöversten kan du boka en lyxig manikyr eller pedikyr hos våra nagelsalonger Nail Democracy, Dashl och Diamond Nails. Salongerna erbjuder ett brett utbud behandlingar som gör dina naglar redo för kommande festligheter.

Rött är årets trendfärg

Passande nog är rött en av årets trendigaste färger som återkommer i både kläder och accessoarer. Enligt Alexandra Weisby, nailista på Nail Democracy i Fältöversten, har man sett en ökad efterfrågan på röda nyanser, även på naglar. Klarrött, tomterött är alltid populärt runt jul, och vill man vara extra trendig är toner av vinrött och bordeaux helt rätt den här säsongen.

– Det är väldigt trendigt med mörkrött just nu, säger Alexandra Weisby på Nail Democracy.

Gröna toner, som oliv och skogsgrönt, och ljusblått är ytterligare färger som efterfrågas mer och mer, och som passar perfekt till julhelgen.

– Vi har en ny färg som är ljusblå med lite skimmer i sig, så det blir verkligen isblått. Den är väldigt populär just nu, berättar Alexandra Weisby.

Precis som i modet är monokromt och sobert populärt även på naglarna. Många vill ha enfärgade naglar som dessutom gärna får vara lite kortare och med rundade kanter, för att få en exklusivare känsla.

– Många av våra kunder vill hålla det klassiskt. Kortare naglar har blivit mer populärt och de flesta vill att nageln bara ska sticka upp lite ovanför fingertoppen, sen finns det förstås några som vill ha lite längre än så, säger Alexandra Weisby.

Klassiska julmotiv och glitter till naglarna

Är du sugen på något som sticker ut är klassiska julmotiv, som snöflingor, pepparkakor eller tomteluvor en återkommande trend. Att addera en design till din manikyr gör den extra festlig, och passar särskilt bra under jul och nyår. Inför nyårshelgen är det glittrande lack, metallicfärger och dekorativa detaljer som gäller. Det finns många fina färger och nyanser att välja bland som gör dig extra festfin.

– Det är också fint att bara ha glitter på någon enstaka nagel, till exempel ringfingret. Eller så väljer man att ha “fadeat” glitter, det vill säga att man inte har glitter på hela nageln. Det ger en lite mer klassisk känsla men är ändå något mer än det vanliga, tipsar Alexandra Weisby.