Köp jul- och nyårsmaten i Fältan

Ostron Ica Fältöversten

Julen och det nya året är på intåg. På Sabis och ICA i Fältöversten hittar du allt du behöver till julbordet och nyårsmiddagen.

Oavsett om du vill ha ett klassiskt julbord eller vill duka upp med extra lyxiga delikatesser till jul så hittar du det i Fältöversten. På ICA och Sabis finns ett stort utbud av julmat och godsaker till nyårshelgen för att fira in årets största högtider.

 

– Vår egengriljerade julskinka och våra egna sillar är väldigt populära. Calvadossillen brukar vara en favorit, det är en krämig sill med calvadossmak som alltid är superpopulär, säger Måns Frostling, färskvaruchef på Sabis i Fältöversten.

Catering från Sabis i Fältöversten

Utöver sill och skinka finns även Janssons frestelse, gubbröra, skagen och rödbetssallad, som lagas av kockarna på Sabis. Dessutom kan du köpa hem både julskinka och prinskorv av hög kvalitet från Nibble.

 

– ​​Vi har även julcatering, i form av en jultallrik och ett julbord. De innehåller vår egna julmat och sådant vi beställer från leverantörer som vi litar på. Jultallriken passar bra om man är själv eller några få. Julbordet passar bra om man vill duka upp en buffé för ett större sällskap, säger Måns Frostling.

 

I år finns även Sabis egen julsenap att köpa i butiken.

 

– Vår egentillverkade senap är en nyhet för i år. Det är Josef i köket som gör sitt klassiska recept. Det är en lite grövre senap med klassisk smak som är väldigt god, tipsar Måns Frostling.

Veganska och vegetariska rätter till julbordet

För den som önskar vegetariska och veganska alternativ på julbordet finns flera växtbaserade nyheter på Sabis. En Vegansson, det vill säga en vegansk Janssons frestelse, och inlagd svamp “svill”, som är ett utmärkt substitut för sill. Svillen kommer i två olika smaker: klassiskt inlagd och senapssvill. De veganska rätterna kan beställas i delikatessen eller till julbordet om man vill komplettera med vegetariskt och veganskt.

 

Om du vill provsmaka julrätterna kommer julmaten att serveras på den varma buffén i Sabis-butiken och på Petit Sabis den 14 och 15 december.

 

Missa inte frukt- och grönsaksdisken på Ica, som är särskilt välfylld.

 

– Vi satsar på mycket frukt och grönt till jul, eftersom det ofta får stå tillbaka under julhelgen. Vi försöker att slå ett slag för att det ska finnas frukt och grönt på julbordet och i butiken finns tips på vegetariska alternativ på julbordet, säger ICA-handlaren Magnus Nyrén

Handla nyårsmaten i Fältöversten

Till nyår finns extra festliga varor för alla smaker. Klassiker som oxfilé finns att köpa både som hel bit eller fina tournedos från delikatessen. Missa heller inte Sabis hängmörade ryggbiff som passar utmärkt till nyårsfirandet.

 

– Vi kommer få in en talgmörad ryggbiff som är speciell till just nyår. Det är den finaste sortens ryggbiff, som är hängmörad i 45 dagar och därefter vilat i sitt eget talg i ytterligare 30 dagar. Det gör att köttet blir både mört och smakrikt, säger Måns Frostling på Sabis.

 

I fiskdiskarna på både Ica och Sabis finns havets allra finaste fiskar, som till exempel sjötunga, piggvar och hälleflundra. På Sabis erbjuds tre sorters hummer och åtta sorters ostron, lagom till jul och nyår. Även Ica laddar upp med både skaldjur och skagenröra.

 

– Vi kommer att erbjuda hummer, havskräftor, skagen och olika sorters ostron, alltifrån de franska till svenska från västkusten. Sen vill jag verkligen slå ett slag för vår egentillverkade skagenröra, tipsar Magnus Nyrén.

 

I butikerna i Fältöversten gör man sitt yttersta för att alla kunder ska hitta det de söker till jul och nyår.

 

– Alla är hjärtligt välkomna in och personalen finns här för att hjälpa kunderna i julstressen, säger Magnus Nyrén på ICA.